Sommartider, hej hej!

Nu är jag hemkommen från Ängelholm för en ny helg med jobb som väntar <--- ska börja 05:30 imorgon för att inleda morgonen med att servera frukost åt morgonpigga bussresenärer.

Min dag har bestått av räkmackor ute i det gröna och en tur med föräldrarnas motorbåt på Skälderviken där så klart blev lite bad & solande. Det känns lite surt att ha bara en dag ledigt från jobb. Hade gärna varit ledig imorgon också, men men... Det är bara att bita i det sura äpplet. Fördelen med det fina vädret är det blir mer jobb på hotellet, flera gäster=$mera pengar$. Men på måndag och tisdag är jag ialla fall ledig två dagar i rad och det prickar perpekt med Jockes ledighet. Man får hoppas att  det nuvarande medelhavsklimatet håller i sig så att man kan inviga det första besöket på Tylösand för denna sommar.

Nu ska jag krypa ner i sängen och samla krafter åt en lång slitsam dag imorgon.

Bon nuit!



Se nu till att stanna soljävel! Halmstad är ingenting utan Tylösand.

Så skönt att inget göra... Allt löser sig ändå :D

Oj, vad har hänt? Jag bloggar igen! Helt otroligt :) Men om mitt drömyrke som kommunikatör/informatör ska gå i uppfyllelse är det bäst att sätta igång. Ja, ni läste rätt. Jag har sökt till högskolan igen och den här gången blir det en fristående kurs: informationsproduktion. Det ska bli riktigt spännande, faktiskt. Jag gjorde som sagt en sen anmälan till kursen men enligt säkra källor finns det fortfarande plaster kvar till hösten: Jippie! Det roliga med detta är att jag lovade mig själv vid vårterminens slut att aldrig mer sätta min fot på högskolan inom de närmaste åren, var förbannat skoltrött efter att ha suttit vid skolbänken oavbrutet i 15 år. Då ville jag bara jobba och satsa på karriären. Men när jag väl kom till kritan "... yrde svindeln genom ben och märg, det är ett farligt liv". Jag kände mig inte helt färdig ännu och det fanns ännu mer plats till att fylla huvudet med extra kunskaps-stoff. Självklart fanns det inga jobb för kulturvetare som mig (och Josse så klart), och informatörsjobben krävde !så klart! akademisk utbildning inom medie-kommunikationsvetenskap/informatik.  Dessutom fick jag även lite ångest över att lämna studentlivet, alla roliga fester och människor man har stött under åren. Och framför allt hade varit skönt att få vara med min underbara Jocke ett tag till (älskar dig!). Men självklart har jag sökt andra jobb så det kan hända att jag ångrar mig i sista sekund vid starten av höstterminen. Jag jobbar fortfarande på Quality Hotel Eurostop som frukostvärdinna och har även börjat med att hjälpa till inom städ så det kan nog bli några goa slantar i mitten av augusti. I augusti är det även dags för min uppkörning och det ska bli riktigt skönt. Än så länge känner jag mig 110 % säker på att jag klarar det, har övningskört på tok för länge och dessutom kan jag varenda gatsten i Halmstad.


Just nu sitter jag och gör ingenting. Det jag har gjort idag är: jobbat, tvättat, ätit, handlat och spelat Sims 2. Brevid mig står mina svarta tvättpåsar med döskalle-motiv med tvätt som bara skriker: VIK IHOP OSS OCH LÄGG TILLBAKA OSS I GADEROBEN! Jaja, det får jag väl göra nu i brist på annat och kanske fixa något att äta (det blir nog tomatsoppa med färska tortellini)

Imorgon väntar en lång dag med jobb. Hotellet ska anordna en konferenslunch för ett sällskap på 30 personer. Men man ska inte klaga så länge man får mer betalt. Dessutom stormtrivs jag mina arbetsuppgifter samt med mina underbara kollegor. Det som kan vara ett minus är de obekväma arbetstiderna och speciellt på helgerna då man missar mycket av festerna. Men det är bara att bita ihop, när man väl får en helg ledigt är det bara: fullt ös medvetslös :D På fredag är jag ledig och funderar på att sticka ner till mina päron i Skåneland redan imorgon eftermiddag.  

Bye bye love